Tehnica A-PRF

A-PRF

Tehnica A-PRF
În vremurile actuale, una dintre cele mai promițătoare inovații în domeniul chirurgiei orale este utilizarea fibrinei bogate în trombocite (PRF). Folosită singură sau în combinație cu alte biomateriale, accelerează mecanismul de vindecare a țesutului și reduce inflamația.

Fibrina bogată în trombocite (PRF) este un element natural care se găsește în sângele dumneavoastră.

Protocolul PRF în chirurgia orală și maxilo-facială a fost introdus pentru a îmbunătăți vindecarea osoasă în implantologie și aplicarea acestuia în diferite discipline ale stomatologiei.

Deoarece PRF este natural și provine din propriul corp, este ușor acceptat de sistemul imunitar și de țesuturi. Celulele stem, globulele albe din sânge și fibrina bogată în trombocite determină organismul să pornească din nou procesul de vindecare și formare a cheagurilor, ușurează recuperarea și accelerează repararea țesuturilor in câteva zile. PRF îmbunătățește, de asemenea, rata de succes a diferitelor procedurii chirurgicale orale, cum ar fi , implantul dentar, sinus lift tratamentul parodontozei.

Cum se obțin membranele PRF

Înainte de intervenție se recoltează sânge de la pacient și îl plasăm într-o centrifugă. Acolo, diferitele elemente precum fibrina, plasma și trombocitele sunt separate în mai multe straturi. Odată ce acest pas este finalizat, vom scoate PRF-ul și imediat după intervenție vom aplica direct în locul chirurgical având o contribuție importantă în: menținerea rezultatelor obținute prin intervenția chirurgicală, în reducerea inflamației și durerilor ce pot însoți astfel de proceduri, vindecare mai rapidă și de asemenea stimulează depunerea ulterioară de os.