Chirurgie OMF

Extracția dentară

Extracția dentară

Este un procedeu de necesitate și constă în îndepărtarea unui dinte de pe arcada dentară.

 

Echipa noastră studiază atent și cu răbdare fiecare caz în parte astfel încât manopera se aplica doar dinților irecuperabili. Înainte de a începe le explicăm pacienților fiecare etapă. Urmează evident anestezia prin infiltrație pentru a reduce complet disconfortul.

Ne sfătuim pacienții ca după perioada optima de vindecare să aleagă imediat o soluție protetică de înlocuire a dintelui extras pentru a evita modificările complexe care pot apărea la nivelul aparatului dento-maxilar.

Rezecția apicală

 

Rezectia

Este o intervenție chirurgicală ce constă în îndepărtarea apexului unui dinte (vârful rădăcinii). Intraoperator se realizează în următoarea etapă, obturarea etanșă a rădăcinii sub control vizual. Indicația se stabilește pe baza unui examen radiologic și manopera se aplică dinților cu procese periapicale mari care nu pot fi tratate prin procedee clasice. Deși pare complicat este o manoperă foarte simplă și ușor suportată de pacient.

Amânarea sau refuzul rezecției apicale lasă ca ultimă soluție de tratament pentru dintele în cauză, din păcate, doar extracția.

Odontectomie

odontectomia

Reprezintă extracția unui dinte inclus sau parțial inclus și a osului care înconjoară dintele.

Odontectomia presupune o intervenție chirurgicală realizată în cabinetul de medicină dentară, cu anestezie locală. După odontectomie este necesară sutura și îndepărtarea firelor după 7 zile.

Decapușonare

Decapușonarea este manopera prin care se îndepărtează gingia ce acoperă molarul de minte și care împiedică erupția acestuia.