Implantologie

Implantologie

Implantul dentar

Este un dispozitiv de forma unui șurub care este plasat în os în locul unei foste rădăcini dentare pentru a ajuta la înlocuirea unui sau mai multor dinți lipsă. Este confecționat din titan pur, un material biocompatibil care permite integrarea biologică în țesutul osos prin procesul de osteointegrare.

Dacă înainte, prin metoda clasică dentistul trebuia să șlefuiască dinții alăturați și să facă o punte, acum dintele nou este implantat direct în os. Astfel, ori de cate ori un dinte este scos de pe arcadă, soluția ideală de înlocuire a acestuia este implantul dentar.

Implantul dentar prezintă numeroase avantaje, precum:

1. Îmbunătățește aspectul.

Implantul dentar arată și se simte la fel ca și proprii dinți. Motivul? Acesta se va contopi cu osul maxilarului, permanent.

2. Îmbunătățește exprimarea (discursul).

Având o dantură „sărăcăcioasa”, dinții încă prezenți se pot inclina în gură și cauzează o pronunție nedeslușită și cu bâlbâieli. Implanturile dentare permit vorbirea fără temeri de pronunție.

3. Îmbunătățește confortul.

Deoarece dinții sunt o parte din corp, implanturile dentare elimina disconfortul unei proteze.

4. Consumul ușor al alimentelor.

Cu o proteză dentară mestecatul unor alimente poate fi dificilă. În timp ce, cu implanturile dentare se permite consumul fructelor sau a legumelor favorite cu încredere și fără durere.

5. Îmbunătățește stima de sine.

Implanturile dentare vă redau zâmbetul și vă ajută să vă simțiți bine în pielea dvs.

6. Îmbunătățește sănătatea dentară.

Implanturile dentare nu necesită diminuarea altor dinți la fel ca și în cazul punților dentare. Datorită faptului că dinții vecini nu sunt modificați pentru a susține implantul, mai mulți dintre dinții proprii sunt păstrați intacți, îmbunătățind (pe termen lung) sănătatea dentară. În plus, implanturile dentare permit accesul aței dentare mai ușor între dinți, optimizând igiena dentară.

7. Durabilitatea.

Implanturile dentare sunt foarte durabile și pot ține o perioadă îndelungată. Cu grijă, implanturile dentare persistă întreaga viață.

8. Comoditatea.

Proteza dentară este detașabilă, pe când implantul dentar, nu.

Având implanturi scăpați de situațiile jenante de a scoate proteza și de adezivi.

Implant - Clinica stomatologica

Sinus lift

Procedura chirurgicala care se realizează pentru a asigura un loc sigur pentru implanturi protejând în același timp sinusurile. Sinus augmentarea (sinus lift) se efectuează atunci când podeaua sinusului este prea aproape de o zona în care implanturile dentare trebuie să fie plasate.

Adiție de os

Această procedură se realizează în momentul când nu există os pentru a susține implantul. Materialul folosit poate fi chiar din osul recoltat de la pacient, autotransplant, sau se poate folosi un os artificial, bio os.