Tratamente dentare cu laser

Tratament cu laser

Laser terapie

Cu ajutorul laserului putem executa mai multe manopere printre care se enumeră:

Reconturarea gingivală
În trecut, tratamentul la pacienții cu zâmbet gingival sau “gummy Smile “ presupunea îndepărtarea țesutului gingival în exces cu ajutorul bisturiului. În prezent, se poate realiza acest lucru cu ajutorul diodei laser care ajută la reconturarea gingiei în jurul dinților, având ca rezultat un zâmbet mult mai atractiv.

Frenectomie
Frenectomia tradițională presupune îndepărtarea frenului inserat la nivelul buzei sau limbii cu bisturiul. Cu ajutorul laserului putem îndepărta frenul în doar câteva minute cauterizând și zona, toate aceste lucruri realizându-se fără sângerare.

Gingivectomii
Pentru a îndepărta țesutul gingival afectat din jurul dinților este nevoie de bisturiu existând riscul îndepărtării și de țesut gingival sănătos, dar cu ajutorul laserului acest lucru se poate realiza mult mai ușor evitând riscul afectării și țesutului sănătos în același timp ducând și la eradicarea bacteriilor prezente tratând cu eficiență afecțiunea gingivală.

Perimplantita
Perimplantita ( la fel ca și bolile parodontale ) este o infecție cauzată de bacterii care afectează gingia și osul din jurul implantelor. Fără tratament se poate pierde osul și gingia din jurul implantelor în cele din urmă fiind necesar îndepărtarea lor. Cu ajutorul laserului se poate îndepărta țesutul afectat și bacteriile din jurul implantului afectat fără a fi nevoie de folosirea bisturiului sau de incizii salvând astfel implantul dentar afectat.